Hva er forskjellen på en byggmester, tømrer, snekker og servicemann?

Hva er forskjellen på en byggmester, snekker og servicemann?

Har du et hus- eller hytteprosjekt og trenger noen til å gjøre jobben for deg, oppdager du snart at det er mange å velge blant. Men, hva er egentlig forskjellen på en byggmester, tømrer, snekker eller en  servicemann?

Kjært barn har mange navn – eller snakker vi rett og slett om forskjellige barn?

For å kunne oppføre et hus eller en hytte bør man engasjere en byggmester eller en tømrer. En byggmester er en person med fagbrev som tømrer, og som har minst to års tilleggserfaring og tatt en mesterutdanning. Mester er en beskyttet tittel som krever at du har mesterbrev. Det er kun de som har et mesterbrev og som står i mesterregisteret som kan bruke tittelen Byggmester. 

Forskjellen på en tømrer og en snekker

Tømreren utfører selve husbyggingen, renoveringen eller tilbygget. Tømrerfaget er et eget fag som ikke omfattes av snekkerfaget. Vi snakker altså to relativt forskjellige fagtyper.

Snekker er en som hovedsakelig arbeider med inventar i et hus, som f.eks trapper. De jobber som oftest ikke på en byggeplass, men lager sine produkter et annet sted som eksempelvis verksted. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at «snekker» er det mest innarbeidede begrepet og som benyttes oftest av «mannen i gata».

Skal du bygge hus? Kontakt oss for en uforpliktende prat

Servicemann er en ganske løs betegnelse som omfatter mange bransjer, men som brukes mye i byggebransjen. Dette er en person som driver med småjobber, serviceoppdrag og monteringer. De er gjerne allsidige og kan håndtere flere ulike fag.

Sentral godkjenning

Sentralt godkjent er en kvalitetsordning for foretak i byggenæringen. Registeret har opplysninger om alle foretak som har fått rett til å bruke kvalitetsmerket sentralt godkjent. For deg som kunde gir dette en ekstra trygghet.

For å finne et foretak kan du søke på foretakets navn eller organisasjonsnummer. Du kan også søke etter konkrete fagområder som utføres av bedrifter i din kommune.

Tveit & Torgersen Byggemestere AS

I Tveit & Torgersen Byggmester AS er 3 av eierne våre byggmestere med over 20 års erfaring. I tillegg har vi en rekke som er utdannet tømrer, samt at vi fortløpende tar inn nye lærlinger som følger en tilrettelagt plan og læringsløp på byggeplassene våre. Å få være med å utvikle morgendagens tømrerkolleger er noe vi verdsetter svært høyt!