Nytt kjøkken?

Kjøkkenet er for mange det viktigste rommet i hjemmet. Det er her vi lager mat, spiser og samles til hyggelige stunder. For å få den beste løsningen er det lurt å samarbeide med en snekker. 

Det er mange viktige valg som skal tas når det kommer til valg av kjøkken. Veien fra en ide til handling er ikke alltid like enkel. Derfor er det smart å ta en ting av gangen og i rekkefølge. Fokuser på en ting av gangen og ikke forhast deg. 

Hva er din stil?

Ser du for deg et klassisk, landlig, moderne, retro eller tidløst kjøkken? Eller liker du heller den urbane og industrielle stilen? Uansett hva som er din stil kan du finne et kjøkken som passer deg.  Har du lyst til å velge det trygge som er holdbart i mange år fremover eller du kan velge stiler og farger som er moderne nå.  Ikke glem at ting som hvitevarer, oppvaskkum, dørknotter og kran er med å danne helheten. Tør å lek deg med ulike kontraster for et personlig preg.

Materialvalg

Materialvalg på fronter og benkeplater har mye å si for atmosfæren og romfølelsen på kjøkkenet. Den nye trenden med naturmaterialer tilfører rommet en levende følelse, samtidig som det vil eldes med verdighet. Heltre som eik og benkeplater i betong er materialer som øker i popularitet. Når det gjelder tresorter, er både natureik og de litt varmere tresortene, som røkt eik  og svart eik trendy.  De naturlige materialene kan trekkes inn på fronte. Linoleum er et annet naturlig materiale som kan brukes på skapdører. Linoleum er både bærekraftig og holdbart, og bidrar til god akustikk. Et tips er at få materialvalg gir et rolig inntrykk, men at kontraster skaper liv. Det er bare fantasien din som stopper deg. Det er fornuftig å investere i kvalitet når det gjelder kjøkken som skal vare i mange år. 

Løsninger

Dagens smarte kjøkkenløsninger kan gi deg alt du drømmer om. En kjøkkenøy kan for eksempel gi deg et naturlig samlingspunkt på kjøkkenet. Den kan fungere som en avlastningsplass og et sted du kan sette frem mat. Du får ekstra plass til oppbevaring. Og den kan være med å skape en skille i en åpen planløsning mellom stue og kjøkken. 

Andre smarte løsninger er praktiske nedtrekkskap til kjøkkenkniver og andre ting du bruker ofte. Ventilator kan være nedfelt i benkeplaten, kjøleskuffer eller egne urteskuffer med vekstbelysning for dem som ønsker det. Det finnes til og med skuffer med integrerte USB ladere. 

Nye smarte hvitevarer og kjøkkenmaskiner kan bidra med å gjøre hverdagen lettere. Dette inkluderer kokende vannkraner, som sørger for at vi alltid har kokende vann tilgjengelig. Det finnes også helautomatiske kaffemaskiner og forskjellige hvitevarer som kan styres med en app. Teknologien må være usynlig og gjøre livet lettere for å ikke ta fokuset vekk fra hygge og estetikk.

Tenk funksjonelt

Midt oppi fargene, frontene og materialene må du ikke glemme at kjøkkenet skal være funksjonelt. Her finnes det ikke noe rett og galt, da det kommer an på individuelle behov. I dagens samfunn blir det lagt mer og mer vekt på kildesortering. Det er noe som tar mye plass på et kjøkken. For å gjøre kjøkkenet ditt funksjonelt bør man kanskje investere et eget skap til søppelsortering. Det finnes mange løsninger på markedet som gjør det lettere å holde orden på husholdningsavfallet ditt. Effektive og smarte søppelsorteringer gjør det mye enklere å være miljøbevisst. 

Vi har et godt samarbeid med JKE, Drømmekjøkkenet og Sigdal men setter selvfølgelig opp kjøkken fra andre leverandører også som Ikea.